Länkar till andra föreningar och organisationer

Boka Uppland

Vi är ett fristående företag som kostnadsfritt förmedlar olika typer av bokningsbara produkter i Uppland. Läs mer om oss och de tjänster vi erbjuder här.

Upplandsbygd

Upplandsbygd är den organisation som administrerar Leaderprojekten i Uppland. Projekten finansieras av EU, staten, kommunerna och enskilda företag och ingår i Landsbygdsprogrammet 2007-2013. Det är ett sätt att ge stöd för utvecklingen av landsbygden.

Dannemora förenings- och hembygdsarkiv

Arkivet började sin verksamhet kring 1950. Initiativet togs av Österby-Dannemora ABF varför det främst var arbetarrörelsens organisationer som först tog arkivets möjligheter till förvaring i anspråk. Idag omfattar arkivet handlingar från omkring 125 olika föreningar inom Dannemora, Film och Morkarla socknar. Där finns även klippböcker, uppsatser och ca 15 000 foton.

Orangeriträdgården i Österbybruk

I gamla tider tjänstgjorde Orangeriet som skafferi åt Herrgården. Trädgården är öppen hela året för besök, under den aktiva växtperioden finns det personal och öppettider för besök i huset och försäljning. Det ordnas även utställningar. Se hemsidan för detaljer.

Österby Simbadsförening

Simbadsföreningen har en välordnad camping- och badplats vid Stordammen i Österbybruk, varje år hålls den traditionella Eldfesten andra helgen i augusti.

Karl-Arne Gilles fotomuseum

Karl-Arne Gille har ett eget fotomuseum i Österbybruk, ring 0295-209 89 för bokning.

Nyckelharpstämman

17 -18 juni 2017 Alltid helgen före midsommar.

Vallonsmedjan

En hemsida om Vallonsmedjan i Österbybruk.